Vem?

Mitt foto
Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.

28 augusti 2011

Vulkanisk hetta

Ljug: Uppifrån bergssidan där vi befann oss kunde vi normalt se förbi träden och ut över havet. Men vulkanutbrottet, som hade skapat en ny ö nedanför oss, fortsatte att spy ut lava. Havet och den nya ön kunde nätt och jämnt anas genom diset och röken.

Sant: Solen går ned mot väster, i moln som lovade en åska som aldrig kom. I stället fortsatte det enormt kvava vädret med otäckt hög temperatur, och solljuset flöt som lavaströmmar över molnen.

Kvällen följdes av en tropisk natt; just nu klockan nästan två på morgonen är det fortfarande 23 grader varmt ute. Det varma vädret har kläckt fram stora svärmar svidknott. De tar sig med lätthet igenom myggnäten så att det blir nästan omöjligt att låta sovrumsfönstret stå öppet. Och här inne är det fem grader varmare än ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar