Snart börjar bifftomaterna mogna. De är så många att det inte finns någon möjlighet att äta upp dem som färska. I stället skall jag skära dem i bitar och djupfrysa dem.
Tomater är kolhydratfattiga och därför ett fint tillskott i alla goda LCHF-röror, gärna tillsammans med gröna bönor och sparris. Och förstås någon god korv med hög fetthalt.
Det mesta handlar om sådant som lever alldeles i min närhet, men här finns även en del tankar om livet i allmänhet och om sådant som bara skenbart kan räknas dit – eller tvärtom.
Vem?
- Karin
- Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.
Jo, det verkar som om det går att kommentera.
SvaraRaderaGår det att frysa tomater?
Ja. Det finns bland annat en fryst grönsaksblandning som innehåller hela småtomater, och de smakar bra. Eftersom tomaterna skall användas i röror/grytor som hettas upp, spelar det ingen roll hur de ser ut efter att ha varit frysta.
SvaraRadera