Vem?

Mitt foto
Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.

11 mars 2012

Spinken vill inte vara med på bild

Vad en spink är? Det är en liten fågel när man inte riktigt vet vilken art det är. Sådant lär man sig genom att lyssna på P1:s Språket.

I det här fallet är det dock inte en riktig spink, utan en blåmes som flyr undan kameran.

Småfåglarna tycker om matbollarna. Trots att det finns gott om mat på den snöfria marken, fortsätter de att kalasa på den uthängda maten.

Här var det hackspett, talgoxe och blåmes som försåg sig, men de ville inte sitta still länge nog för att fastna på bild. Talgoxen hinner knappt äta mellan de vaksamma blickarna mot kameran innanför fönstret.

Det är nästan obegripligt att den lilla energi fågeln får i sig genom de få frön den hinner äta vid varje besök, kan kompensera den energi som går åt under själva flygturen till och från matplatsen.

Foto: Johan Andersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar