Vem?

Mitt foto
Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.

16 juli 2012

Besvärad hund

Katterna älskar hunden Sissi. Hon är precis lagom hög att buffa på. Framför allt den svartvita katten, Hubbe, anser att absolut allt som hör till familjen måste doftmarkeras med buffningar, vid varje tänkbart tillfälle. Hubbe är alldeles suveränt dum, vilket han i viss mån kompenserar med sin storlek.

Den grå katten, Oskar, är inte lika bufflig. Hans sätt att "markera tillhörighet" är att komma in utifrån, genomvåt av regnet, och krypa ned i husses säng och trycka sig emot honom. Eftersom Oskar är nästan lika stor som Hubbe, märks det när han trycker sig emot en – särskilt när han är våt och kall.

Men han är alltid intresserad av vad kusin Hubbe sysslar med. Oskar är en tämligen klok katt, och antagligen funderar han över hur någon som är så korkad som Hubbe verkligen kan vara av samma sort som han själv.

Sissi – den där som ser ut som ett konstigt lamm – älskar inte katterna, men hon tolererar dem.

Situationen här är typisk. Sissi har gett upp. Katterna följer efter henne med sina kärleksförklaringar. Vart hon än går, följer de med. Hon tittar på husse i hopp om att befrias från katter, men husse hjälper henne inte. Han fotograferar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar