Vem?

Mitt foto
Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.

10 september 2011

Väderguden är ond mot Lindesberg

Vår näst närmaste stad drabbas ofta av extrema oväder och i går var det dags igen. Vid sextiden på kvällen kom ett massivt skyfall med hagel och än en gång blev det översvämning i många källare. Samtidigt började toaletter svämma över i butiker i gatuplanet. Ovädret fortsatte i två timmar och när det slutade hade SOS Alarm fått in ett 40-tal anmälningar om översvämningar.

Så sent som klockan ett på lördagen låg hageldrivor fortfarande kvar på många platser i Lindesberg, ofta betydligt större än här – där det råkade vara lämpligt att stanna. Mer än tolv timmar efter ovädret, och medan vi utanför Nora hade sommarvärme med drygt 20°, var hagelkornen i Linde fortfarande nästan spelkulestora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar