Vem?

Mitt foto
Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.

6 september 2011

Hemmablind

Sjön Vikern en dag då himlen hade fallit ned på jorden. Längs stranden slingrar sig hemvägen från Gyttorp, drygt 2 km där man hela tiden har direktkontakt med vattnet.

Bilden är tagen från Dansbaneudden, som för länge sedan hette Nothusudden. Då låg det en sjöbod på udden, och på denna torkade fiskarena sina nät. Senare flyttades en dansbana hit från Käppstan längst in i viken mot Gyttorp, och udden fick sitt nya namn. Nu är udden helt obebyggd och en populär rastplats för förbipasserande i bil.

Strax hitom huset som syns på udden mitt i bilden går vår väg upp. Vi bor några hundra meter upp fågelvägen från Dansbaneudden.

Det här ser vi varje gång när vi är på hemväg. Men när folk som kommer hit kommenterar den vackra vägen, blir vi litet förvånade. Vi ser det ju så ofta, att vi inte tänker närmare på det. Är det inte litet synd att man blir så hemmablind?

2 kommentarer:

  1. Vilken vacker bild! Har ni sjön i läge för att kunna fota vackra soluppgångar eller solnedgångar?
    /Benny

    SvaraRadera
  2. Solnedgångar främst. Sjön ligger nedanför oss i väst och solnedgångsljuset blir ofta alldeles bedövande! Färgerna smittar av sig långt upp i trädgården och precis innan solen försvinner har vi ofta långa röda ljusstråk över åkern.

    SvaraRadera