Vem?

Mitt foto
Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.

19 september 2011

Fem månader sedan start

I början av april släppte isen taget om dammen och bara några dagar senare slog den första näckrosen ut. Knoppen hade utvecklats där nere i det kalla vattnet, eller kanske legat och vilat där sedan förra sommaren.

Sedan dess har näckrosen blommat med mellan 2 och som mest 9 blommor ständigt utslagna. Genomsnittligt har det funnits kanske 3 blommor utslagna, och eftersom varje blomma håller i ungefär 3 dagar har plantan gjort omkring 150 blommor sedan i april. Dessutom har den utvecklat en dotterplanta, som dock inte har blommat än. Hur orkar den?

Nu sjunger den nog på sista versen – för i år. Men nog är den bra vacker i dammens absoluta höstkvällsstillhet. Och kanske har den färdiga överraskningar där nere, att släppa upp så snart våren kommer tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar