Vem?

Mitt foto
Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.

8 september 2011

Svalan och månen

En julinatt för tio år sedan och det är nästan midnatt. Så här tidigt i juli är det fortfarande sommarnattsljust och det är dessutom fullmåne. Tornsvalorna har ungar och jagar natten igenom.

Bilden är tagen med vår Sony Mavica MVC-FD88 från 1999, en digitalkamera som lagrar bilderna på diskett och har 1,3 megapixlars upplösning. För sin tid och med den teknik som då fanns tillgänglig för vanligt folk, gav den mycket bra kvalitet på bilderna.

Vänster: Kameran hade sin speciella styrka i hanteringen av motljusbilder och färgåtergivningen. Det här är originalbilden (640x480 pixlar) men omgjord från JPG till PNG och krympt till 512x384 pixlar. När man fotograferar den här typen av motiv blir man ju ofta besviken därför att bilden visar något helt annat än vad ögat såg. Här stämmer bilden med verklighetens gula himmel och lila hav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar