Vem?

Mitt foto
Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.

19 juli 2011

Fridsamt vid dammkanten

En stunds njutning vid dammen. Stormhattarna och rudbeckian har just börjat blomma, medan kransveronikan snart har klarat av första blomningen men fortfarande lockar humlor och fjärilar. Malvan som har självsått sig mellan plattorna blommar och smultronen har nya bär varje dag. Den vitrosa näckrosen i dammen har blommat sedan i april och att döma av de nya knoppar som kommer har den inte tänkt sluta än.

Den fina parkbänken är jag mycket förtjust i. Tack vare att Kjells pappa, ihågkommen som Backa-Åke av folk på bygden, var en flitig samlare av allt som gick att samla och kunde vara bra att ha, har vi fem sådana bänkar. Dessa plus en uppsjö av grythyttefåtöljer gör att vi kan ordna många sittplatser i trädgården, utan att behöva se skymten av plast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar