Vem?

Mitt foto
Fyrtiotalist som läser mycket och tänker, ibland ganska långa och komplicerade tankar, leker med datorn eller kryper omkring i rabatter för att titta på växter och skojiga insekter. Eller sitter vid dammkanten och beundrar djurlivet i vattnet. Har konstant kameran inom grepphåll och svarta naglar så länge det inte är tjäle i jorden. Tränar ambitiöst på att bli gammal.

10 juli 2011

Djävulskt vacker

2011: Djävulsbusken (Physocarpus opulifolius 'Diabolo') är en rödbladig smällspirea som stortrivs i fukten på dammkanten. Den är snabbvuxen – den lilla pinnen jag planterade för två år sedan är nu en drygt två meter hög och mycket frodig storbuske.

Den anslående bladfärgen finns med ända från början och bildar en mycket vacker kontrast mot de vita blommorna och senare de röda fröställningarna. Man kan använda fröna till förökning, men fröet är inte sortäkta. Hälften av fröplantorna återgår till den gröna färgen.

Storvuxna perenner i gult och rosa gör sig fint i samplantering. Den här busken får senare i sommar och långt in på hösten sällskap av högvuxna, djupgula rudbeckior och septembersolros.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar